Microsoft, iPad’e Rakip Surface’i Tanıttı


Tablet bilgisayar pazarına giriş yapacağı hakkında uzun süredir dedikodular yapılan Microsoft, Surface adlı iPad ve Galaxy Tab rakibini basın toplantısında duyurdu.

Surface, dokunmatik ekrandan hoşlanmayan kullanıcılara da hitap edecek ve fiziksel klavyeyle satılacak. Böylece, cihaz sadece tablet değil dizüstü bilgisayar, ultrabook ve netbook müşterilerinin de aklını çelecek.

Microsoft Surface’de, modeline göre çoklu çekirdekli ARM veya Intel işlemci, 10.6” Clear Type HD veya Full HD dokunmatik ekran, USB 2.0 veya 3.0, mini HD video ile mikroSD çıkışları ve yine modeline göre; 32, 64, 128 GB arası depolama alanı bulunacak.9 mm kalınlığındaki cihazın ağırlığı azami 670 gram olacak.
Üç ay içinde, tüm dünyada piyasaya sürülmesi beklenen Microsoft Surface’in tanıtımında küçük çaplı bir rezalet de yaşandı. Microsoft görevlisi, ekranı göstererek “Bakın, dokunuşlarıma karşı ne kadar hassas” ifadesini kullandı. Ne var ki bu sözler sarf edildiği anda, tablet hiçbir tepki vermedi. Sorunlu tablet, yenisiyle değiştirildi ve problem çözülmüş oldu.
Google'da Paylaş
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları