Küçük Çocuk ve Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Çözüm

Küçük çocukların çeşitli nedenlerden dolayı burnu akar. Ama mikrop kapar, ama üşütür ama ama enfeksiyon bulaşır. Kış aylarında özellikle burun akıntısı annelerin en büyük kabusu. Çünkü çocuğun burnu aktığında geceleri uyuyamaz ve anneyide uyutmaz. Yemek yemez uykusunu alamazsa çocukta feci şekilde bir huzursuzluk meydana gelir. Şimdi size bir anne olarak bu dönemleri nasıl atlatacağınızın  ve çocuğunuzu nasıl rahatlatacağınızın ip uçlarını vereceğim.




Öncelikle burun tıkalıysa yada akıntı varsa mutlaka dahada sulandırmanız gereklidir. Bunun için serum fizyolojik damlalar yeterli olur.

Çocuğunuz burnuna damlayı sokturmak istemiyorsa basınç gücü düşük deniz suyu spreylerinide kullanabilirsiniz.
Sulanan burundaki akıntıyı şimdi aspre etmeliyiz. Bunun için en uygun ve en kullanışlı olanı orti bebe nazal aspratörüdür. Çocuğunuzun burnuna bir ucunu sokacağınız aspratörün bir ucuda sizin ağzınızda olacak. Çekiş gücünü ağzınızla ayarlayabileceğiniz için çocuğunuz çok fazla rahatsız olmayacaktır.
Şimdi sıra temizlenen burnu açık tutmakta.Bunun içinse cold mix isimli damlayı mutlaka edinmelisiniz. Kesinlikle hiç bir zararı yok. Okaliptüs ve ladin yağından oluşan  bu damla aynı viks gibi kokar ama kesinlikle içinde kimyasal madde bulundurmaz bu koku okaliptüse aittir. Ve kesinlikle mentol içermez. Çocuğunuzun yakasına yada yatacağı yastığa 1-2 damla damlatmanız yeterli olacaktır. Damlalar fazla kaçarsa paniklemeyin sadece biraz fazla kokar o kadar. Sabaha kadar çocuğunuzun burnunu açık tutmaya yarayacaktır.
Ve yoğun  akıntı varsa kafasının altındaki yastığı yükseltmeniz çocuğun veya bebeğin uyku kalitesini arttıracaktır.Akıntıları kulak pamuğunun ucuyla hafifçe ve hissettirmeden silebilirsiniz.
Bu hastalık dönemini en rahat atlatabileceğiniz başlıca kurallarımız bunlar. Her şey çocuklarımız için. Herkese geçmiş olsun.
Google'da Paylaş
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları