Google, interneti balonlarla dağıtacak.

Project-Loon
Google’ın Ağustos ayında iyice göze batmaya başlayan Loon projesi, interneti bulutlar üzerinde sürüklenen ve tamamen güneş enerjisiyle çalışan balonlarla dağıtarak hem dünyanın daha ücra bölgelerine internet götürebilmeyi, hem de afet durumlarının hemen ardından internet bağlantısını kısa süre içinde tekrar sağlamayı amaçlıyor.

Şirket balonlu internetin testlerinde veri simülasyonu aşamasına geçti. Projenin değerlendirme ekibi başında bulunan Dan Piponi, havadan güvenilir internet sağlamak için balonlar arasında sağlıklı bir mesafe sağlayabilmek. Zira balonlar arasındaki mesafenin fazla olması, kapsama alanının yayılmadan çok noktasal olmasına yol açacak.

Piponi, balonlar arasındaki mesafeyi koruyabilmek için hava durumu raporlarındaki rüzgar verilerini kullanarak balonların stratosferik koşullarda nasıl davranacağı yönünde simülasyonlar yapıyor ve gelecekte bu balonların çevrelerindeki diğer balonlarla ilişki kurarak mesafeyi otomatik olarak değiştirebileceklerini söylüyor. Ancak şimdilik ibalonları sabit mesafede tutmanın yolu irtifayı korumaktan geçiyor. Balonlar stratosferde sürekli sürükleniyor ve yükseklik değiştikçe rüzgarların şiddet ve yönleri de değişiyor. Piponi balonları atmosferde aşağı/yukarı oynatarak aralarındaki mesafeyi sabit tutabileceklerini ve böylece internetin kesilmesini önleyebileceklerini düşünüyor. Bu çalışmalarda kuş sürülerinin uçuş dizilişleri de inceleniyor.

[youtube mcw6j-QWGMo 630 381]
Google'da Paylaş
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları