MSI GE40 2OC Dragon Eyes

msiGE40-2OC_1
MSI‘ın G serisi ile oyunculara yönelik taşınabilir bilgisayarlarından yeni GE40 2OC Dragon Eyes modelini mercek altına alacağız. MSI, ince tasarımlı bu yeni modelde üst düzey donanım bileşenlerine yer vermiş. Özellikle oyuncular düşünülerek oluşturulan sistem bileşenleri günümüz yüksek seviyedeki oyunlarının neredeyse tamamını sorunsuz çalıştıracak nitelikte. Geçtiğimiz yılın mobil GPU’larına oranla neredeyse iki kat daha iyi performans veren 2GB GDDR5 hafızaya sahip Nvidia’nın güncel mobil grafik kartlarından GeForce GTX 760M‘e yer verilmiş. Intel’in 4. nesil Core-i7 Haswell işlemcilerinden dört çekirdekli Core i7-4702MQ işlemcisine sahip model, güncel tüm uygulamaların üstesinden gelecek güce sahip.
GE40 2OC Dragon Eyes’da günümüzde performans diyince ilk akla gelen donanım bileşenlerinden 128 GB kapasiteli mSATA SSD depolama birimi kullanıyor. Opsiyonel olarak gelen Super RAID tasarımı sayesinde  iki adet mSATA SSD RAID 0 yapılandırması ile 900MB/s kadar okuma-yazma hızlarına ulaşmak mümkün oluyor. Dizüstünde aynı zamanda yükseltilebilir 7200 RPM hızında çalışan 750 GB kapasiteli standart HDD depolama birimine de yer verilmiş.
msiGE40-2OC_3
GE40 2OC Dragon Eyes modelinde numeric Q yapılandırmalı klavye kullanılıyor. Dizüstü için başarılı bir tasarıma sahip tuş yapılandırması oyun oynarken sizi rahatsız etmeyecek yeterlilikte. Klavye arka ışıklandırması ise malesef yer almıyor. Kaydırma özelliğine de sahip fonksiyonel touchpad dizaynı ise rahat bir kullanım sunuyor. Parmak izi okuyucusuna ise modelde yer verilmemiş. 720P çözünürlüklü video kamerası ise konferanslar da dahil işlerinizi rahatlıkla görebileceğiniz bir görüntü kalitesi sunuyor. Sahip olduğu güçlü donanımın yanı sıra 14′ ekrana sahip GE40′ın 1600×900‘lük çözünürlüğü ise bazı kullanıcılara düşük gelebilir.
msiGE40-2OC_7
ge40_1
Sadece 2 kg ağırlığındaki model şık tasarımı ile de dikkat çekiyor. Kırmızı LED’li kapak tasarımı dizüstüne havalı bir görünüm katıyor. Slim tasarımı sayesinde ise bir oyuncu modeli olduğunu düşünmek gerçekten sürpriz oluyor. Modelde bir adet 3-in-1 (SD / SDHC / SDXC) kart okuyucusuna, 1 adet USB 2.0 portuna, 2 adet USB 3.0 portuna, 1 adet HDMI 1.4 çıkışına, 1 adet RJ45 LAN, harici monitör çıkışı için 15 pinlik 1 adet VGA Port/Mini D-Sub çıkışına, AMP destekli birer mikrofon girişi ve kulaklık çıkışına yer verilmiş. 4.4 lbs’lik 6 hücreli Lithium-Ion batarya ise GE40′a hayat veriyor. Dizüstünde malesef optik sürücüye yer verilmemiş. Unutulmaya yüz tuttuğu şu günlerde yine de bir eksiklik olarak hanesine not düşebiliriz.



ge40_5
MSI GE40 2OC Dragon Eyes, sahip olduğu Matrix ekran özelliği sayesinde HDMI 1.4 ve VGA port üzerinden 3 adete kadar görüntü çıkışı simüle edebiliyor.
Cinema_icons
Model aynı zamanda Audio Boost özelliği ve AMP (Audio Power Amplifier) sayesinde alternatiflerine nazaran % 30 daha temiz bir ses sunabiliyor. Tabi oyuncular kendi ses sistemlerini kullanmayı tercih edeceklerdir. Mobil kullanım içinse oldukça yeterli ses seviyesine sahip olduğunu söyeleyebiliriz. AMP destekli kulaklık çıkışı sayesinde ise oyun oynamak ayrı bir keyifli oluyor.
logo_win8MSI, modeli Free DOS yüklü olarak satışa sunmayı tercih etmiş. Her ne kadar yurt dışındaki bazı alışveriş siteleri Windows 8 yüklü olarak satışa sunmuş olsalarda ülkemizde Free DOS yüklü olarak geliyor. Tavsiye edilen Windows 8 yada tercih ettiğiniz işletim sistemini kurmak ise size düşüyor.


Google'da Paylaş
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları